Dušené hovězí s bramborem na víně
178 min.

Ingredience
- 900gramůHovězí libové
- 1kusPórek
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 1kusBobkový list
- 2kusyCuketa
- 1kusBrambory
- 1kusCibule
- 1kusPastinák
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 1plátekCitronová kůra
- 65mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s pepřem, solí, obalíme v ní maso. Na oleji ho pak restujeme dohněda, nakonec ho přemístíme do ohnivzdorné mísy.
- 2Na oleji restujeme čtyři minuty prolisovaný česnek a cibulku nadrobno. Poté přisypeme pórek a za tři minuty přemístíme k masu.
- 3Na pánvi přivedeme k varu vývar, víno, bylinky, sůl a pepř. Poté, co se zredukuje na polovinu, směs přilijeme k masu. Přidáme bobkový list, kůru a vše dvě hodiny v troubě dusíme.
- 4Nakonec přidáme cukety pokrájené na plátky, nadrobno nakrájený brambor a plátky pastináku. Po třiceti minutách můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.