Dušené kuře na zelenině
115 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 0,2gramPepř černý celý
- 2000gramůKuře
- 30gramůSůl
- 40gramůPórek
- 80gramůCeler bulvový
- 0,2gramBobkový list
- 0,1gramTymián sušený
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,2gramHřebíček
- 40gramůCitrony
- 350gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 1decilitrVíno bílé
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, opláchneme a naporcujeme na jednotlivé porce. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme očištěný celý pórek, omytý, očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, mrkev, petržel, vše zalijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme.
- 2Po chvíli dušení přidáme bobkový list, celý pepř, tymián, oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, sůl a vše dusíme doměkka.
- 3Téměř udušené kuře přeložíme do jiného pekáče a zalijeme procezenou šťávou z kuřat, přilijeme bílé víno a necháme kuřata dodusit.
- 4Do hotového pokrmu přidáme uvařenou a na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, máslo a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.