Dušené kuře na zelenině

115 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme a naporcujeme na jednotlivé porce. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme očištěný celý pórek, omytý, očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, mrkev, petržel, vše zalijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme.
  • 2
    Po chvíli dušení přidáme bobkový list, celý pepř, tymián, oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, sůl a vše dusíme doměkka.
  • 3
    Téměř udušené kuře přeložíme do jiného pekáče a zalijeme procezenou šťávou z kuřat, přilijeme bílé víno a necháme kuřata dodusit.
  • 4
    Do hotového pokrmu přidáme uvařenou a na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, máslo a provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.