Dušené kuřecí filety na šafránu
95 min.

Ingredience
- 10mililitrůBalsamico ocet
- 450gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaSaturejka
- 3kusyNové koření celé
- 3kusyBobkový list
- 250mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceSolamyl
- 400mililitrůMléko sójové
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
979 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
90 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
975 mg
Cukr
509 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší plátky.
- 2Připravíme si marinádu. Do větší mísy nalijeme olivový olej, přidáme kurkumu, saturejku, lžičku soli a špetku šafránu. Ještě nakapeme ocet a vše důkladně promícháme. Do takto připravené marinády vložíme kuřecí plátky a necháme odležet nejméně hodinu.
- 3Naložené plátky vyjmeme z marinády a zprudka opečeme na hlubší pánvi. Máme-li opečené všechny kousky, přilijeme k masu zbylou marinádu, podlejeme trochou vody, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. V průběhu dušení můžeme maso podlévat vodou podle potřeby. Asi po deseti minutách zahustíme Solamylem rozmíchaným v sojovém mléce. Ještě podusíme asi dvě minuty. Před servírováním vyjmeme bobokový list a nové koření. Podle chuti dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.