Dušené kuřecí filety na šafránu

95 min.
Evropa
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
979 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
90 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
975 mg
Cukr
509 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší plátky.
  • 2
    Připravíme si marinádu. Do větší mísy nalijeme olivový olej, přidáme kurkumu, saturejku, lžičku soli a špetku šafránu. Ještě nakapeme ocet a vše důkladně promícháme. Do takto připravené marinády vložíme kuřecí plátky a necháme odležet nejméně hodinu.
  • 3
    Naložené plátky vyjmeme z marinády a zprudka opečeme na hlubší pánvi. Máme-li opečené všechny kousky, přilijeme k masu zbylou marinádu, podlejeme trochou vody, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. V průběhu dušení můžeme maso podlévat vodou podle potřeby. Asi po deseti minutách zahustíme Solamylem rozmíchaným v sojovém mléce. Ještě podusíme asi dvě minuty. Před servírováním vyjmeme bobokový list a nové koření. Podle chuti dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.