Dušené telecí na víně
120 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí ořech
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 2kusyRajčata
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusTelecí kosti
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme maso a kost a osušíme je. Osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a na všech stranách maso zprudka opečeme.
- 2Opláchneme rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Poté k masu přidáme kost a pokrájená rajčata. Tymián a rozmarýn svážeme a s bobkovým listem také přidáme k masu.
- 3Maso opečeme a přilijeme k němu víno. Ztlumíme oheň, přikryjeme poklicí a dusíme maso 90 minut. Vyndáme maso a zabalíme ho do alobalu.
- 4Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a tu pak ještě vaříme a necháme odpařit, aby zhoustla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.