Dušené žampiony s červeným vínem
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,13litrVíno červené
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Na mírně rozehřátý olej dáme tymián a bobkový list a na mírném ohni necháme provonět. Po 5 minutách zesílíme teplotu a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme očištěné, nakrájené žempiony, osolíme, lehce opepříme a dusíme 10 minut.
- 2Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme ještě 10-15 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.