Dušený králík s liškami
110 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
 - 160gramůSlanina vepřová
 - 40gramůSádlo vepřové škvařené
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 
- Na houby
- 250gramůLišky čerstvé
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 0,5lžičkaSůl
 
 - Na omáčku
- 180gramůCibule
 - 2kusyNové koření celé
 - 4kusyPepř černý celý
 - 2kusyBobkový list
 - 700mililitrůHovězí vývar základní
 - 30gramůProtlak rajčatový
 - 30gramůMáslo čerstvé
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
52 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
875 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky, petrželovou nať nasekáme najemno, očištěné a oprané lišky rozpůlíme. Králičí stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Poté maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
 - 2Na sádle z obou stran opečeme králičí stehna dozlatova, přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli a osmažíme ji dojata, vmícháme koření, protlak a zarestujeme. Poté zašleháme vývar, vrátíme do omáčky stehna a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 60 minut. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a držíme na teple. Omáčku na sporáku necháme zredukovat o třetinu.
 - 3V mezičase na másle podusíme lišky, během dušení osolíme a opepříme. K houbám přecedíme omáčku a asi 3 minuty povaříme. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní po částech máslo.
 - 4Králičí stehna podáváme přelitá omáčkou s houbami a posypaná petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.