Gnocchi s vepřovým masem a paprikou
60 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceOregano sušené
- 250gramůVepřové kotlety
- 6lžicOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůOlivy černé
- 255gramůPaprika žlutá
- 1lžíceCeler - nať
- 3lžíceHovězí vývar základní
- 820gramůBramborové noky
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůProtlak rajčatový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do nekovové misky dáme kotletu, přidáme polovinu česneku, oregano, citronovou šťávu, lžici oleje a okořeníme.
- 2Uzavřeme mísu a necháme hodinu marinovat v lednici.
- 3Zbytek oleje rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme špetku soli a smažíme nakrájenou cibuli 5 minut, aby změkla.
- 4Přidáme zbytek česneku, celer, petrželku a kapii a dusíme zakryté 10 minut, dokud papriky nezačnou měknout.
- 5Přimícháme rajčatový protlak a 10 minut vaříme za pravidelného míchání.
- 6Přidáme nakrájené vepřové maso i s marinádou, přilijeme vývar a 10 minut vaříme, dokud nezhoustne.
- 7V osolené vodě uvaříme gnocchi.
- 8Hotové gnocchi dáme do mísy a zalijeme omáčkou a ozdobíme olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.