Grilované humří ocasy s melounovým salátem
40 min.
Ingredience
- 6kusůHumr
 - 120mililitrůOlej olivový
 - 30mililitrůCitronová šťáva
 - 15mililitrůMed včelí
 - 5stroužkůČesnek
 - 3špetkyBobkový list
 - 90gramůMáslo čerstvé
 - 1kusAvokádo
 - 2kusyOkurka salátová
 - 150gramůMeloun cukrový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1737 kcal
Bílkoviny
284 g
Tuky
51 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Humry nastřihneme na spodní straně ocasu a skořápku odstraníme. Ocasy propíchneme špízovací jehlou. Česnek oloupeme a utřeme, polovinu smícháme s máslem. K druhé polovině česneku přimícháme olivový olej, citronovou šťávu, med a bobkový list. Marinádou potřeme připravené humry, zbytek marinády uschováme do salátu.
 - 2Avokádo, meloun a okurky oloupeme a pokrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme zbytkem marinády. Humří maso grilujeme do zčervenání, poté potřeme česnekovým máslem a grilujeme do zbělání masa. Grilované maso servírujeme se salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.