Grilované vinné klobásy s cherry rajčaty
40 min.
Ingredience
- 600gramůKlobása vinná
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 800gramůRajčata Cherry
- 0,75lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
49 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
82 mg
Postup přípravy
- 1Do pánve s rozpáleným olejem prolisujeme česnek, vsypeme oregano, chilli koření a necháme zpěnit. Poté na pánev naskládáme cherry rajčátka, přiklopíme a na mírném plameni dusíme. Rajčátka musí být popraskaná, aby pustila šťávu. Po 10 minutách odstraníme poklici a na prudším plameni necháme vydusit většinu omáčky. Na závěr rajčatovou omáčku osolíme, opepříme.
- 2V mezičase rozdělíme klobásu na porce, stočíme je, propíchneme jehlou a grilujeme asi 10 minut. Během grilování klobásy obrátíme.
- 3Klobásy podáváme na porci rajčatové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.