Hanácká kapustnica s houbami
55 min.
Ingredience
- 100gramůŠvestky sušené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 250gramůZelí kysané
- 20gramůHouby sušené
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůSádlo škvařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka.
- 2Podusíme doměkka v malém množství vody sušené houby a stejným způsobem podusíme i vypeckované švestky.
- 3Potom švestky a houby přidáme k zelí (i s vodou ve které jsme je vařili).
- 4Nakrájíme najemno cibuli a zpěníme na sádle. Přisypeme mletou papriku a přilijeme mouku rozmíchanou v mléce. Vše společně uvaříme doměkka.
- 5Nakrájíme na kolečka klobásu a přidáme ji i se smetanou do kapustnice.
- 6Ochutíme solí, krátce necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.