Holoubata kořeněná
55 min.

Ingredience
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaEstragon
- 5gramůBazalka
- 30gramůStrouhanka
- 1kusBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 80gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůHoloubata
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200gramůChléb konzumní
- 2špetkyZázvor mletý
- 150mililitrůOmáčka cikánská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
824 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Holoubata vykostíme jako kuře, maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme špetkou chilli koření, špetkou tymiánu, estragonu, mletým zázvorem a lžičkou bazalky. Nakonec lehce posypeme strouhankou.
- 2V pánvi rozehřejeme větší množství másla, přidáme bobkový list, kuličky nového koření, přidáme okořeněné maso, pozvolna smažíme do změknutí. Maso vyndáme, do pánve s máslem nasypeme kroužky cibule a orestujeme.
- 3Maso rozdělíme na porce, upravíme na talíře, ozdobíme kroužky smažené cibule a podáváme s chlebem. Pikantní omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.