Houbová polévka s bramborovými noky
75 min.
Ingredience
- marináda
- 200gramůKančí maso
 - 2decilitryVíno červené
 - 0,5lžíceSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
 - 100gramůBramborové noky
 - 200gramůLišky čerstvé
 - 2decilitryVíno červené
 - 2kusyCibule
 - 80gramůČesnek medvědí
 - 80gramůPampeliškové listy
 - 80gramůSaturejka
 - 80gramůŘeřicha
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžíceOlej olivový
 - 1kusBobkový list
 - 1lžíceKoření Zvěřina
 - 80gramůPetržel kudrnka
 - 200gramůFazolové lusky zelené
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.
 - 2Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Petrželku odložíme do misky, použijeme na ozdobení.
 - 3V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
 - 4Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
 - 5Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.
 - 6Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.