Hovězí dušené v troubě
140 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 450mililitrůHovězí vývar základní
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 450mililitrůVíno červené
- 3kusyCeler řapíkatý
- 2lžíceKompot brusinkový
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 400gramůZeleninová směs pod svíčkovou - mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibulku a stroužek česneku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené hovězí maso.
- 2Opečeme ze všech stran, přidáme zeleninu na svíčkovou ze sáčku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme.
- 3Zalijeme vínem a vývarem a přidáme brusinky.
- 4Směs přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
- 5Poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody, necháme povařit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.