Hovězí fond
170 min.

Ingredience
- 3kusyHřebíček
- 200gramůZelenina kořenová
- 1kilogramKosti hovězí řídké
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 150gramůRajčata
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyBobkový list
- 1litrVoda pitná
- 750mililitrůVíno červené
- 5gramůSůl
- 10gramůTymián čerstvý
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kosti důkladně omyjeme a v horkém oleji ze všech stran řádně opečeme. Přidáme rajský protlak, krátce opečeme a zalijeme 1 1 vody. Vaříme v zakryté nádobě 90 minut. Často sbíráme pěnu. Zeleninu očistíme, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Spolu s kořením, bylinkami a vínem přidáme do hrnce a nezakryté vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a svaříme nejméně na polovinu.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.