Hovězí jazyk s cibulí a karotkou
140 min.

Ingredience
- 5gramůPetržel kudrnka
- 400gramůHovězí jazyk
- 5kusůPepř černý celý
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián sušený
- 10kusůŠalotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůCibulka jarní
- 7kusůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
9 g
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat jarní cibulku, malé šalotky a mladou jarní mrkev s natí.
- 2Jazyk uvaříme v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem a snítkou petrželky. Vaříme 1 a 1/2 hodiny, odstraníme kůžičku a celý jazyk vložíme do pekáčku. Přidáme 10 malých oloupaných šalotek a 7 menších mrkví i s natí, posekané bylinky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě asi 30 minut.
- 3Jazyk nakrájíme na plátky, obložíme vařenými šalotkami a ozdobíme kolečky dušené karotky. Porce posypeme nadrobno pokrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.