Hovězí jazyk s cibulí a karotkou

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
9 g
Cukr
221 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme potřebovat jarní cibulku, malé šalotky a mladou jarní mrkev s natí.
  • 2
    Jazyk uvaříme v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem a snítkou petrželky. Vaříme 1 a 1/2 hodiny, odstraníme kůžičku a celý jazyk vložíme do pekáčku. Přidáme 10 malých oloupaných šalotek a 7 menších mrkví i s natí, posekané bylinky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě asi 30 minut.
  • 3
    Jazyk nakrájíme na plátky, obložíme vařenými šalotkami a ozdobíme kolečky dušené karotky. Porce posypeme nadrobno pokrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.