Hovězí jazyk zapečený v omáčce
70 min.

Ingredience
- 1200gramůHovězí jazyk
- 1kusCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 20gramůStrouhanka
- 30gramůTvaroh tvrdý
- 10gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana sladká 12%
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Uvařený jazyk propláchneme ve studené vodě a oloupeme.
- 2Z 30g másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme 2dl vývaru z jazyka, zjemníme smetanou a strouhankou, krátce povaříme. Do již hotové jíšky vmícháme žloutky z vajíček.
- 3Jazyk nakrájíme na slabé plátky, osolíme, naskládáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným tvarohem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.