Hovězí na cibuli
100 min.
Ingredience
- 1250gramůCibule
 - 1000gramůHovězí maso zadní
 - 6gramůTymián čerstvý
 - 2kusyBobkový list
 - 20gramůCitronová kůra
 - 560mililitrůCitronová šťáva
 - 12mililitrůTabasco
 - 160gramůRajčata
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 500gramůTěstoviny konzumní
 - 6gramůLibeček
 - 1stroužekČesnek
 - 6gramůPetržel kudrnka
 - 50mililitrůProtlak rajčatový
 - 30gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
14 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme do zezlátnutí, poté přidáme maso, pokrájené bylinky, utřený česnek, citronovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme.
 - 2Necháme chvíli smažit, poté podlijeme 250 ml vody a uvedeme k varu. Do vařící se omáčky přidáme protlak a tabasco. Přiklopené dusíme cca 60 minut do změknutí masa.
 - 3Rajčata pokrájíme a přidáme k omáčce, necháme ještě pár minut dusit. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s uvařeným masem a omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.