Hovězí na způsob zvěřiny
90 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kýta
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyJalovec
- 1lžičkaTymián sušený
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2kusyCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 4lžíceDžem brusinkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso z kýty omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem, posypeme rozdrceným jalovcem, tymiánem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, obložíme pokrájenou cibulí a odložíme do chladničky na 2 dny. Během té doby maso obracíme.
- 2Než budeme maso připravovat, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a nakrájíme ji na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme.
- 3V pekáči rozpálíme olej, dáme na něj cibuli se zeleninou, celý pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, promícháme a vše krátce osmažíme. Na zeleninu položíme špalíček naloženého masa, podlijeme vodou s octem a zakryjeme poklicí. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby, maso pečeme přibližně 60 minut. Během pečení poléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme. Šťávu dochutíme cukrem, pak ji přecedíme.
- 4Pokrájené maso dáme na talíře, polijeme výpekem, na každou porci dáme lžíci brusinkového džemu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.