Hovězí oháňka s celerem
170 min.
Ingredience
- 1,25kilogramyHovězí oháňka
 - 30gramůMouka pšeničná hladká
 - 900mililitrůVoda pitná
 - 250gramůCibule
 - 15gramůPetržel - nať
 - 1lžíceTymián čerstvý
 - 1kusBobkový list
 - 5gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 400gramůCeler řapíkatý
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 1kusPetržel kořen
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme lžíci oleje, dáme na něj oháňku a zprudka 10 minut dohněda po všech stranách smažíme. Vyjmeme ji.
 - 2Do hrnce vložíme nasekanou cibuli, rajský protlak, petržel, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme vodou a do vroucí vody vrátíme oháňku. Vaříme zvolna 2 hodiny.
 - 3Když maso odpadá od kosti, oháňku z vývaru vyjmeme. Z oleje a mouky připravíme středně světlou jíšku a zaléváme ji vývarem z oháňky. Provaříme na hustotu omáčky. Na závěr dáme nahrubo nakrájený celer a ještě krátce povaříme.
 - 4Do omáčky s celerem přidáme maso obrané od kosti. Podle chuti dokořeníme a posypeme petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.