Hovězí polévka s kroupami
150 min.

Ingredience
- Na čočku
- 400gramůKroupy ječné
- 2litryVoda pitná
- Na hovězí polévku
- 500gramůKosti hovězí řídké
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyBobkový list
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, očištěnou mrkev s celerem a petrželí. Nakonec vsypeme mletou papriku. Napůl hrnec přiklopíme poklicí a povaříme do změknutí masa 60 minut. Před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně.
- 2Oprané a přebrané kroupy namočíme do vody na 60 minut. Potom je scedíme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, potom povaříme ještě 25-30 minut až do úplného změknutí. Měkké kroupy opět scedíme a necháme okapat a vychladnout.
- 3Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kousky, vsypeme měkké kroupy a zamícháme. Podáváme na jednotlivých teplých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.