Hovězí řízky nadivoko
95 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
 - 60gramůMouka pšeničná hladká
 - 80gramůMrkev kořen
 - 80gramůCeler bulvový
 - 80gramůPetržel kořen
 - 2kusyBobkový list
 - 3kusyNové koření celé
 - 1kusCibule
 - 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 150mililitrůZakysaná smetana
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 1,5lžíceCukr krupice
 - 600mililitrůVoda pitná
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 50gramůSádlo škvařené
 - 3kusyPepř černý celý
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
49 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v 30 g mouky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
 - 2Řízky osmažíme z obou stran na másle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Poté k cibuli přidáme zeleninu, koření a ještě chvíli smažíme. Do směsi vrátíme řízky, zalijeme horkou vodou, přidáme ocet a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.
 - 3Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme zbylou moukou, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání, na mírném ohni vaříme alespoň 5 minut. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a cukr. Omáčku poté přecedíme a přelijeme jí řízky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.