Hovězí steaky s oreganem a tykví
50 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůTykev
- 2kusyPastinák
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4plátkyHovězí maso přední
- 0,5lžičkaOlej olivový
- 0,5hrstRoketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do nízké keramické mísy naskládáme hovězí plátky ze žebírek (1 plátek asi 160g). Citronovou šťávu, prolisovaný česnek, čerstvé nasekané oregano, sůl a pepř smícháme v malé misce. Vzniklou směs vetřeme do hovězích plátků.
- 2Na kostky nakrájenou dýni (tykev) a oloupané nakrájené pastiňáky nasypeme na plech s pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a 20-25 minut opékáme dozlatova.
- 3Pod rozpálený gril vsuneme ochucené plátky a z obou stran pečeme 3-4 minuty.
- 4Hotové steaky podáváme s opečenou tykví a pastiňákem, zdobíme lístky rokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.