Hovězí steaky s oreganem a tykví

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nízké keramické mísy naskládáme hovězí plátky ze žebírek (1 plátek asi 160g). Citronovou šťávu, prolisovaný česnek, čerstvé nasekané oregano, sůl a pepř smícháme v malé misce. Vzniklou směs vetřeme do hovězích plátků.
  • 2
    Na kostky nakrájenou dýni (tykev) a oloupané nakrájené pastiňáky nasypeme na plech s pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a 20-25 minut opékáme dozlatova.
  • 3
    Pod rozpálený gril vsuneme ochucené plátky a z obou stran pečeme 3-4 minuty.
  • 4
    Hotové steaky podáváme s opečenou tykví a pastiňákem, zdobíme lístky rokety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.