Hovězí v pivu
205 min.

Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kilogramHovězí svíčková
- 1kusCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůCukr třtinový
- 3decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 6gramůBobkový list
- 6gramůBazalka
- 6gramůRozmarýn čerstvý
- 6gramůŠalvěj čerstvá
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůPetržel kudrnka
- 20mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadvakrát maso asi 8 minut ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme 3 minuty cibuli, poprášíme moukou a cukrem a opečeme další 2 minuty. Zalijeme pivem a vývarem a za stálého míchání minutu povaříme.
- 2Přelijeme směs do pekáče, přidáme rajský protlak a bouquet garni z bobkového listu, bazalky, rozmarýnu a šalvěje, vrátíme na pekáč maso, osolíme, opepříme a zakryté dáme péct.
- 3Pečeme na mírnou teplotu 2 a půl hodiny, podle potřeby podléváme vývarem a občas maso promícháme. Před podáváním vyjmeme bylinky a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.