Hříbkový salát s vínem
30 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 5gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 400gramůHříbky čerstvé
- 0,5decilitrVíno bílé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
715 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, na plátky nakrájené hříbky povaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.
- 2Uvařené hříbky propláchneme studenou vodou, zalijeme vínem, 4 lžícemi vody a přidáme ostatní přísady. Necháme přejít varem.
- 3Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.