Husí prsa na smetaně
60 min.
Ingredience
- 600gramůHusí prsa
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 100mililitrůVíno bílé
 - 80gramůCibule
 - 30gramůMrkev kořen
 - 30gramůPetržel kořen
 - 30gramůCeler bulvový
 - 2gramyBobkový list
 - 3gramyNové koření celé
 - 3gramyPepř černý celý
 - 10gramůSůl
 - 25gramůMouka pšeničná hladká
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 30gramůHusí sádlo
 - 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
66 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé hranolky, cibuli nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Prsa prošpikujeme slaninou.
 - 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme zaleninu a chvíli podusíme.
 - 3Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj zeleninu z pánve, přiložíme husí prsa, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, přilijeme trochu vína a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso přeléváme vlastní šťávou. Nakonec do smetany zamícháme mouku a přidáme do pekáče. Necháme ještě chvíli podusit. Prsa naporcujeme, před podáváním nezapomeneme vyndat koření.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.