Hustá hovězí polévka
110 min.
Ingredience
- 100gramůKonnyaku
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžičkaOcet rýžový
- 1litrGranule dashi
- 200gramůHovězí maso zadní
- 4kusyHlíva ústřičná
- 100gramůŘedkvička
- 1kusMrkev kořen
- 2lžícePasta shiro miso
- 150gramůSýr kozí
- 1lžičkaŠťáva zázvorová
- 1kusCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté scedíme.
- 2Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do mísy vlijeme vodu s octem a vhodíme proužky celeru, necháme odstát 20 minut.
- 3Do většího hrnce nalijeme dashi a povaříme. Přidáme na malé kousky rozkrájené maso, houby, ředkvičky, mrkev a konnyaku, vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké.
- 4Poté přidáme pastu shiro miso a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přihodíme kostky sýra a pokapeme šťávou ze zázvoru. Polévku podáváme v hlubokých miskách. Před servírováním posypeme nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.