Istrijská minestra
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1litrVoda pitná
 - 200gramůFazolové lusky zelené
 - 600gramůUzené maso vařené
 - 200gramůKukuřice cukrová
 - 1kusPetržel kořen
 - 2kusyRajčata
 - 100gramůNudle domácí
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 1kusBobkový list
 - 1lžíceSůl
 - 1kusMrkev kořen
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5kusCeler bulvový
 - 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1034 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
92 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do vody dáme vařit uzené maso spolu se zelenými fazolovými lusky.
 - 2Vaříme asi 10 minut a ihned přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, bobkový list a kukuřici. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
 - 3Mezitím si uvaříme zvlášť těstovinu, uvařenou scedíme.
 - 4Na oleji usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní oloupaná pokrájená rajčata, ještě krátce orestujeme a spolu s těstovinou přidáme do polévky.
 - 5Před podáváním maso vyjmeme z polévky, pokrájíme na menší kousky a vrátíme zpět.
 - 6Polévku dochutíme několika kapkami octa podle chuti.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.