Jackfruitové kuličky s indickou omáčkou
45 min.

Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kilogramJackfruit
- 50mililitrůMouka cizrnová
- 6stroužkůČesnek
- 1kusZázvor celý
- 10kusůChilli paprička zelená
- 3lžičkyGaram masala
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKurkuma
- 4kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžíceKoriandr mletý
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůJogurt bílý
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaneer sýr
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
156 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a očistíme česnek, cibuli a polovinu zázvoru. Vše důkladně rozmělníme, dokud nevznikne jemná pasta. Rajčata rozmixujeme. Zbylý zázvor, zelené chilli a lístky koriandru nasekáme a nastrouháme tvaroh.
- 2Nakrájený jackfruit umístíme do hrnce a vaříme, dokud není měkký. Jackfruit rozmělníme, dokud z něj nevznikne jemná pasta. Směs zasypeme luštěninovou moukou, lžičkou garam masaly, přidáme špetku soli a vše důkladně promícháme.
- 3Nastrouhaný panír řádně smícháme s nakrájeným koriandrem, chilli, zázvorem a solí a zpracujeme na bochánky. Tyto bochánky naplníme lžičkou jackfruitové směsi. Opět důkladně zpracujeme.
- 4Pánev naplníme olejem a rozehřejeme. Bochánky v něm ponořené osmažíme.
- 5Na másle osmahneme cibuli, pastu z česneku a zázvoru a bobkový list. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, jogurtem a poprášíme mletým kořením. Přidáme špetku soli. Směs smažíme, dokud nepustí tuk. Zalijeme vodou a necháme vařit.
- 6Když je omáčka v bodu varu, ponoříme do ní osmahnuté bochánky a vaříme 5 minut. Následně vyjmeme na 4 talíře, ozdobíme koriandrem a šlehačkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.