Jáhlový prejt s ovarovým kolenem
165 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové koleno
- 0,5lžíceMajoránka
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 3,5lžičkySůl
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 3kusyCibule
- 70gramůSádlo vepřové škvařené
- 350gramůZelí kysané
- 2,7litryVoda pitná
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
68 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřové koleno dobře očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 2 litry vody s očištěnou cibulí, 2 stroužky česneku, celým černým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut.
- 2Mezitím si vařící vodou spaříme jáhly. Dáme je do hrnce s 1,5 lžičkou soli, 7 dl vody a pomalu je vaříme 35 minut. Pak je scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
- 3Očistíme si 2 cibule a drobně je pokrájíme. V pekáči na sádle si cibuli zpěníme dorůžova, přidáme jáhly, promícháme je s 6 stroužky prolisovaného česneku a přimícháme 0,5 lžíce majoránky.
- 4Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme, vykostíme a maso i s kůží nahrubo posekáme. Pak maso promícháme s jáhlami, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 34–45 minut.
- 5Jáhlový prejt podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.