Játra na oreganu, zelný salát
30 min.
Ingredience
- 140gramůJátra vepřová
 - 5gramůOlej rostlinný
 - 1stroužekČesnek
 - 100gramůBrambory vařené
 - 120gramůZelí kysané
 - 50gramůJablka
 - 30gramůMrkev kořen
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaOregano sušené
 - 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na plátky a okraje nakrojíme. Játra opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme oreganem.
 - 2Kysané zelí překrájíme, omyté jablko nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nasrouháme. Vše promícháme v míse a ochutíme solí, pepřem a sladidlem. Salát necháme v chladu odležet.
 - 3Připravené plátky jater opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
 - 4Játra podáváme s vařenými bramborami a zelným salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.