Jehněčí koleno na víně
155 min.

Ingredience
- 250gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 1,8kilogramyJehněčí koleno
- Na omáčku
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10kusůPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 700mililitrůVíno červené
- 120gramůCeler bulvový
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůPetržel kořen
- 3litryVývar drůbeží
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2136 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
89 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kolena očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek rozpůlíme, cibuli nakrájíme nahrubo, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Rozmarýn nahrubo nasekáme.
- 2Do kolen uděláme ostrým nožem zářezy a prošpikujeme je česnekem. Kolena osolíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme koření a kolena a zprudka osmažíme dozlatova. Poté vmícháme rozmarýn a protlak, zalijeme vínem a vaříme na středním plameni, až víno zredukujeme na polovinu. K masu přilijeme vývar, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme a pod poklicí vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem.
- 3Pečená kolena vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Na sporáku zredukujeme vypečenou omáčku do zhoustnutí. Poté do omáčky vložíme zeleninu a povaříme na mírném plameni asi 6 minut. Před podáváním vrátíme kolena do omáčky a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.