Jehněčí kotlety se zeleninovým salátem a sýrem feta
23 min.
Ingredience
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyOregano sušené
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 120gramůRajčata
- 60gramůCibule
- 60gramůSýr Feta
- 30gramůOlivy černé
- 12kusůJehněčí kotlety
- 90mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
68 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 160 ml oleje smícháme s nasekaným česnekem, třetinou citronové šťávy, oreganem, osolíme a opepříme jednou špetkou. Maso obalíme v připravené směsi. Rajčata, okurky a cibuli očistíme, pokrájíme na drobné kostičky, smícháme dohromady, přidáme olivy a rozdrolený sýr. Osolíme, opepříme, vlijeme zbytek oleje a citronové šťávy.
- 2Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi, cca 4 minuty z každé strany. Poté servírujeme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.