Jehněčí marocké s kuskusem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůJehněčí maso
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 6decilitrůVývar drůbeží
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyTuřín
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceRozinky tmavé
- 425gramůCizrna
- 3kusyCuketa
- 125gramůDatle
- 300gramůKuskus
- 6decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1076 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
13 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm na malé kousky pokrájené jehněčí maso cca 3 minuty. Poté jej vyjmeme a dáme stranou.
- 2Do pánve přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do měkka, přidáme česnek, zázvor, papriku, chilli, skořici a minutu smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou mrkev, rajčata, tuříny, cizrnu, rozinky a jehněčí. Zakryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Vaříme 12 minut. Přidáme pokrájené cukety, datle a sůl. Zakryjeme a vaříme 8 minut.
- 3Do mísy nasypeme kuskus, přidáme lžičku soli a nalijeme na něj vařící vodu. Necháme stát 5 minut, poté vidličkou načechráme.
- 4Na talíře nasypeme kuskus, ve středu uděláme prohlubeň, vyplníme ji směsí s jehněčím z pánve a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.