Jehněčí perské

225 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme jogurt, pepř a rozetřený česnek, až vznikne marináda. Z jehněčího masa si nakrájíme 6 řízků a potřeme z obou stran citronovu šťávou, poté přes ně vylijeme marinádu. Přikryjeme a necháme 3 hodiny marinovat.
  • 2
    Do zapékací mísy dáme kuskus a zalijeme ho vařící vodou. Necháme stát 5 minut, poté procedíme a necháme stát v cedníku. Povaříme v páře nad pomalu se vařící vodou cca 8 minut. Přidáme citronovou šťávu, olej, rajčata, nasekanou cibuli, bylinky, pepř a sůl a necháme stát.
  • 3
    Maso grilujeme 15 minut a jednou obrátíme. Podáváme s kuskusem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.