Jehněčí žebra v bylinkové strouhance
30 min.
Ingredience
- 120gramůStrouhanka
- 20gramůCitronová kůra
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceOregano sušené
- 60mililitrůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyJehněčí žebírka
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
47 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku smícháme s oreganem, sekanou petrželkou, máslem a citronovou kůrou. Osolíme, opepříme a ve strouhance dobře obalíme žebírka. Strouhanku dobře přitlačíme, pokapeme olejem. Batáty oloupeme, pokrájíme na tenčí plátky, přendáme na plech, vyložený papírem, osolíme a opepříme, pokapeme zbytkem oleje.
- 2Batáty i maso pečeme při 200°C 20 minut. Pokud se maso připaluje, překryjeme jej alobalem. Pečené maso servírujeme společně s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.