Kalamáry v marinádě
55 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
 - 1kusSalát ledový
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 3špetkySůl
 - 1lžíceCukr krupice
 - 1lžičkaTymián sušený
 - 1lžičkaOregano sušené
 - 1lžičkaPetržel - nať
 - 4stroužkyČesnek
 - 600gramůKalamáry
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout.
 - 2V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat.
 - 3Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát.
 - 4Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.