Kambala na cibuli

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
904 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a vykuchanou kambalu rozřízneme podél páteře na dvě poloviny a každou polovinu na 3 díly.
  • 2
    Šalotku a cibuli pokrájíme na tenká kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Pekáč vymažeme máslem v silné vrstvě, na dno dáme šalotku a cibuli, plátky rajčat, prolisovaný česnek, bobkový list, posekanou petrželku, nyní vložíme porce ryby, posypeme solí a pepřem, podlijeme vínem, vývarem, pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Dáme zapéct. Pečeme zakryté ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, odkryjeme pekáč a pečeme dalších 10 minut.
  • 4
    Porce ryby upravíme na talíře, obložíme cibulí a šalotkou z pekáče, přelijeme vlastním výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.