Kambala na cibuli
50 min.

Ingredience
- 200gramůCibule
- 1200gramůKambala
- 200gramůŠalotka
- 100gramůRajčata
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar rybí
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
904 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou kambalu rozřízneme podél páteře na dvě poloviny a každou polovinu na 3 díly.
- 2Šalotku a cibuli pokrájíme na tenká kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, pokrájíme na tenké plátky.
- 3Pekáč vymažeme máslem v silné vrstvě, na dno dáme šalotku a cibuli, plátky rajčat, prolisovaný česnek, bobkový list, posekanou petrželku, nyní vložíme porce ryby, posypeme solí a pepřem, podlijeme vínem, vývarem, pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Dáme zapéct. Pečeme zakryté ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, odkryjeme pekáč a pečeme dalších 10 minut.
- 4Porce ryby upravíme na talíře, obložíme cibulí a šalotkou z pekáče, přelijeme vlastním výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.