Kančí nudličky s houbami a těstovinami
75 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
 - 150gramůSýr Čedar
 - 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
 - 80mililitrůOlej rostlinný
 
- Na bešamel
- 1gramMáslo čerstvé
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká
 - 300mililitrůMléko polotučné
 - 1kusCibule
 - 1kusBobkový list
 - 3kusyPepř černý celý
 - 2špetkyMuškátový květ
 - 0,5lžičkaSůl
 
 - Na houbovou směs
- 2mililitryVoda pitná
 - 150gramůHouby čerstvé
 - 1kusCibule
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 0,5lžičkaSůl
 
 - Na těstoviny
- 500gramůTagliatelle
 - 2litryVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1078 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
46 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.
 - 2Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.
 - 3Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.
 - 4V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
 - 5Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.
 - 6Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.