Kapr s omáčkou
60 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej rostlinný
 - 1kusCibule
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusCeler bulvový
 - 1kusPórek
 - 3lžícePetržel - nať
 - 2kusyBobkový list
 - 1lžičkaNové koření mleté
 - 1lžičkaPepř černý celý
 - 1lžičkaSůl
 - 0,25litrOcet vinný
 - 1,2kilogramyKapr obecný
 - 1lžičkaPepř bílý
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 0,25litrMasox
 - 1lžíceCitronová kůra
 - 125gramůSmetana 16% (pochoutková)
 - 3lžíceKřen
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 1krajícChléb pšeničný (bílý)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme cibuli. Oloupeme mrkev a celer a nakrájíme nahrubo. Očistíme a podélně rozpůlíme pórek, který nakrájíme na proužky.
 - 2Petrželku omyjeme a dáme ji se zeleninou do velkého hrnce. Přidáme litr vody, nové koření, bobkový list, sůl, ocet a celý pepř. Povaříme 20 minut.
 - 3Z chleba odkrojíme kůrku a rozpustíme ho v masoxu. Masový vývar přelijeme do hrnce, přidáme bobkový list, citronovou kůru a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne.
 - 4Vyndáme bobkový list, citronovou kůru, přidáme křen a zbytek citronové šťávy, muškátový oříšek, sůl a pepř.
 - 5Podáváme s kaprem, kterého naporcujeme a osmažíme přírodně na pánvi na oleji.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.