Karbanátky z pohanky
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
 - 2kusyBobkový list
 - 300gramůPohanka
 - 1kusCibule
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1lžičkaMajoránka
 - 1lžícePetržel - nať
 - 5lžicStrouhanka
 - 4lžíceMouka pohanková
 - 2stroužkyČesnek
 - 150gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 0,5lžičkaSůl
 - 200mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
65 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
965 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ve vodě povaříme bobkový list, vyjmeme, vsypeme pohanku a scedíme.
 - 2Do pohanky vmícháme nastrouhaný sýr, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme.
 - 3Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v pohankové mouce, zbylém rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.
 - 4Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.