Klobásy na hořčici
60 min.

Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 12kusůKlobása vepřová
- 1kusCibule
- 225gramůHouby čerstvé
- 1kusJablka
- 1kusBobkový list
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
82 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji zvolna opečeme klobásky dozlatova a vyjmeme. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Přidáme očištěné, případně nakrájené houby a smažíme 5 minut. Vmícháme oloupané, na kousky nakrájené jablko, bobkový list, nasekanou šalvěj a vývar. Přivedeme k varu, vložíme klobásy a pod pokličkou za častého míchání podusíme 20 minut. Jablka se mají rozpadnout - pokud ne, rozmačkáme je vidličkou.
- 2V misce promícháme hořčici se smetanou, osolíme a opepříme. Vlijeme do kastrolu a povaříme 5 minut do zhoustnutí.
- 3Vhodnou přílohou je bramborová kaše a dušené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.