Koláč rybí pro alergiky na vejce a ořechy

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
34 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Na pánev vložíme rybu a zalijeme mlékem. Vaříme rybu asi 5 minut, musí zůstat nedodělaná.
  • 3
    Vyndáme rybu z pánve a vložíme ji na talíř. Odstraníme z ní kůži a pokrájíme ji na větší kusy, které naskládáme do olejem vymazaného pekáčku.
  • 4
    Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Vsypeme cibuli do mléka na pánvi, kde se vařila ryba, a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme 10 minut chladnout. Pak scedíme.
  • 5
    V pánvi si připravíme jíšku. Zahřejeme 45 g másla a přidáme mouku. Vaříme 1 minutu a pak zalijeme přecezeným mlékem. Mléko přidáváme postupně, aby nevznikly hrudky. Jakmile jsme přidali všechno mléko, přivedeme bešamel k varu a 2 minuty vaříme za neustáleého míchání. Poté odstavíme.
  • 6
    Mezitím si oškrábeme brambory, pokrájíme je na čtvrtky a 15 minut vaříme, aby změkly. Pokrájíme je na kostičky a rozmačkáme s máslem a smetanou. Osolíme a opepříme.
  • 7
    K rybě v pekáčku přidáme vařené krevety, kapary a nadrobno nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Navrstvíme brambory a nakypříme je vidličkou, aby zůstaly po upečení křupavé. Zasypeme brambory parmezánem a pečeme 45 minut. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.