Koňské řízky na houbách
210 min.
Ingredience
- 800gramůKoňské maso
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 1kusBobkový list
- 100gramůMrkev kořen
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 100gramůHouby čerstvé
- 3litryVoda pitná
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
73 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou zeleninou, bobkovým listem a cibulí, osolíme, zalijeme citronovou šťávou a olejem a necháme do druhého dne odležet.
- 2Uleželé maso očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky a naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.
- 3V kastrolu osmažíme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájené houby, vložíme plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme na mírném ohni 3 hodiny. Maso otáčíme a podléváme vodou.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme, vrátíme řízky a podáváme s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.