Koňské řízky v paprikové omáčce
270 min.

Ingredience
- 800gramůKoňské maso
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 5litrůVoda pitná
- 0,5decilitrOcet kvasný lihový
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
994 mg
Postup přípravy
- 1Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny, přidáme bobkový list, nové koření, papriku a zalijeme svařenou vodou se solí a octem. Necháme marinovat 2 dny.
- 2Maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky, osolíme a opaprikujeme. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran a přendáme do kastrolu. Na pánvi osmažíme cibuli nadrobno a i s tukem ji přidáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni 4 hodiny, občas maso otočíme a podléváme vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou s paprikou, zalijeme smetanou a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.