Kořeněný losos s omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl mořská
- 1lžíceTymián sušený
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaČesnek sušený
- 2lžičkyKmín římský
- 4plátkyLosos - filety
- 150gramůBaby špenát
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
56 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
273 mg
Postup přípravy
- 1Lososa zbavíme kůže.
- 2V mixeru umixujeme sušený česnek, kmín, mořskou sůl, sušené bylinky a mletou papriku. Směsí potřeme jednu stranu lososa. Okořeněné porce lososa restujeme na oleji nejprve kořeněnou stranou, po dvou minutách maso obrátíme a smažíme, dokud není dobře propečené.
- 3V mezičase připravíme omáčku. Umixujeme žloutky, do kterých za chodu mixeru tenkým pramínkem vlijeme rozehřáté máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme citronovou šťávu a pepř. Omáčku přelijeme do mísy a držíme na teple.
- 4Na talíře rozdělíme lístky špenátu, na ně položíme porce lososa, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.