Krakovské špízy
50 min.

Ingredience
- 200gramůHovězí svíčková
- 200gramůVepřová kýta
- 200gramůTelecí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 2decilitryOlej rostlinný
- 200gramůPaprika zelená
- 2kusyCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
57 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Všechna masa nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, dáme do nádoby osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme nadrceným jalovcem. Zalijeme olejem, aby maso bylo potopené, přidáme bobkový list, nové koření, zakryjeme vrstvou nakrájené cibule a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.
- 2Naložené maso napichujeme na špejli nebo jehlu střídavě s plátkem cibule, slaniny a papriky. Pečeme na grilu nebo ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.