Králičí paštika s pivem
205 min.
Ingredience
- marináda
- 3decilitryPivo světlé 12% 4,5% obj.
 - 2kusyBobkový list
 - 1lžičkaTymián čerstvý
 - 3kusyPetržel - nať
 - 1lžičkaPepř černý celý
 - 0,5lžičkaSůl
 - 1kusCeler - nať
 - 0,5lžičkaNové koření celé
 
 - mleté maso
- 1kusVejce slepičí
 - 900gramůKráličí maso
 - 3lžícePetržel - nať
 - 450gramůVepřová plec
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 40gramůPistácie
 - 3kusyČesnek
 - 0,5lžíceSůl
 
 - obloha
- 1kusSalát kadeřavý
 - 1kusCitrony
 
 - 200gramůSlanina vepřová
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
64 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
933 mg
Postup přípravy
- 1Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc.
 - 2Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme.
 - 3Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme.
 - 4Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny.
 - 5Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.