Králík pečený na slanině

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
619 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme si nadrobno slaninu a cibuli, osmahneme dozlatova a přidáme několik kuliček nového koření a pepře, bobkový list.
  • 2
    Vložíme králíka, osolíme a lehce podlijeme teplou vodou. Dáme do předehřáté trouby, maso v průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou.
  • 3
    Po změknutí jej vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí přidáme teplou vodu. Rozšleháme a necháme provařit.
  • 4
    Šťávu přecedíme na naporcované maso a v troubě ohřejeme.
  • 5
    K příloze podáváme dušenou rýži a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.