Králík pečený na slanině
150 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1kusPepř černý celý
- 60gramůSlanina vepřová
- 800gramůKráličí maso
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
619 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme si nadrobno slaninu a cibuli, osmahneme dozlatova a přidáme několik kuliček nového koření a pepře, bobkový list.
- 2Vložíme králíka, osolíme a lehce podlijeme teplou vodou. Dáme do předehřáté trouby, maso v průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou.
- 3Po změknutí jej vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí přidáme teplou vodu. Rozšleháme a necháme provařit.
- 4Šťávu přecedíme na naporcované maso a v troubě ohřejeme.
- 5K příloze podáváme dušenou rýži a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.