Krémová bramborová polévka s liškami
50 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
 - 150gramůDýně
 - 1kusCibule
 - 250gramůLišky čerstvé
 - 0,5lžícePetržel kudrnka
 - 0,5lžíceBazalka
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1litrVoda pitná
 - 1kusBobkový list
 - 150gramůSýr lahůdkový tavený 70%
 - 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
 - 1,5lžíceSherry brandy
 - 1,5lžičkySůl
 - 0,5lžičkaPepř bílý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýni omyjeme, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Očištěné a omyté brambory s dýni pokrájíme na kostky. Oloupanou cibuli drobně nasekáme. Čerstvé lišky očistíme, omyjeme a necháme odkapat. Poté je pokrájíme, maličké plodnice necháme vcelku. Petrželku kudrnku a bazalku omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 2V hrnci rozpálíme 1 lžíci másla a cibuli zpěníme. Zalijeme vodou, přidáme brambory, dýni, sůl, bobkový list a vaříme doměkka přibližně 20 minut.
 - 3Mezitím si v pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, na něm podusíme pod pokličkou lišky doměkka, přibližně 10 minut. Občas je promícháme, a poté odstavíme.
 - 4Před koncem vaření do polévky přimícháme rozdrobený tavený sýr a smetanu. Povaříme 1-2 minuty a hrnec odstavíme z plotny. Bobkový list vyjmeme.
 - 5Polévku se všemi ingrediencemi opatrně rozmixujeme, dochutíme solí, bílým pepřem, přimícháme podušené lišky, sherry brandy a necháme za stálého míchání přejít varem.
 - 6Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme 1 lžičku petrželky s bazalkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.