Krémová hořčičná polévka
30 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceHořčice kremžská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
76 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Za občasného míchání zvolna vaříme 15 minut.
- 2Vyjmeme bobkový list a do polévky vmícháme dijonskou hořčici a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem, přisolíme a vmícháme zakysanou smetanu a kremžskou hořčici.
- 3Polévku rozdělíme do talířů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.